Акция Ваканция ще пази децата на пътя

Традиционната акция на полицията "Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!" ще се проведе от 1 до 15 юни.

Акция Ваканция ще пази децата на пътя

През пролетно-летния период и с началото на ваканцията зачестяват пътните произшествия с деца - пътници, пешеходци, колоездачи и дори неправоспособни непълнолетни младежи зад волана, съобщи на пресконференция гл. инсп. Жулиян Минев – началник на „Пътна полиция“ – Добрич.


 

От 1 до 15 юни ще се проведе традиционната акция на полицията "Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!". В нея ще се акцентира върху спазване за ограниченията на скоростта, правилата за предимство, използване на колани, използване на каски от водачи на двуколесни превозни средства, установяване на непълнолетни и малолетни водачи. Засиленият контрол по пътищата в Добричко ще продължи през цялата лятна ваканция.

 

През миналата 2010 година в Област Добрич няма загинало лице под 18 години на пътя. Пострадалите деца при катастрофи са 18.

 

34 тежки пътни инцидента са регистрирани в Добричко през тази година. Смъртните случаи на пътя в областта са 6. От  починалите един е непълнолетен - на 30 март 17-годишен моторист загина на ул. Сан Стефано в град Добрич. От началото на годината пострадалите деца по пътищата в Добричко са 5.

 

От Пътна полиция - Добрич призовават водачите да изразят съпричастност към сигурността на децата на пътя като на 1 юни шофират с включени фарове на къси светлини и през деня.