Калиакра се развихри срещу Черно море

Калиакра изигра най-силния си мач в А група и разгроми Черно море с 4:0 на стадиона в Каварна. Каварненци вкараха толкова голове във вратата на варненци, колкото имаха отбелязани за 12 мача досега в елита.

Мачът започна със силна игра за Калиакра и неотсъдена дузпа за задържане за фланелката на Иван Александров в наказателното поле на гостите още в петата минута. В 13 мин. все пак реферът посочи бялата точка, но ударът на Раденцов бе спасен от стража на Черно море Петър Денчев.

 

До почивката Калиакра съумя да открие чрез Четин Садула в 36 мин. Още в първата минута след подновяването на играта той се озова очи в очи с вратаря на гостите, но не успя да го преодолее. При идентична ситуация в 51 мин., Иван Александров бе изпуснат от отбраната на варненци и той простреля Денчев за 2:0.

 

Последваха десетина силни минути за Черно море, през които Йордан Господинов на два пъти спаси опасни далечни изстрели на Юруков. Своя шанс за гол имаше и бразилската машина за голове Жардел, но и Супер Марио не успя да спаси варненци в този мач.

 

В 74 мин. Марко Марков накара гостуващите фенове да започнат да прибират зелените знамена, покачвайки на 3:0. След още 4 мин. Марков асистира на Садула, който технично от границата на наказателното поле записа за втори път името си сред голмайсторите на светлинното табло, оформяйки крайното 4:0.

 

С този мач бе сложен край от серията от 7 мача без успех за Калиакра. Победата е и първа за старши треньора на каварненци Антони Здравков, който преди това записа две равенства и една загуба начело на новия си клуб. След този кръг Калиакра се изкачи до 11-то място в А група.