Рогът на изобилието отново ще се изсипе в Градския парк в Шабла

Рогът на изобилието отново ще се изсипе в Градския парк в Шабла
За четвърта поредна година Шабла се готви да домакинства на уникалния Празник на плодородието, който събира в един ден и на едно място хора от целия регион.

От производители на плодове и зеленчуци през майстори кулинари и собственици на заведения за хранене от общината… до редови любители на вкусната храна и естетиката при поднасянето ? – всички те си дават среща в разгара на урожайния месец септември. А на сякаш безкрайни ширнали се маси се изсипват богатите дарове, отгледани на благодатната добруджанска земя.


Тази година Пръзникът на плодородието ще се проведе на 11 септември (неделя), а мястото отново ще е Градски парк – Шабла. В ролята на шоумен, дегустатор, жури и главен готвач на събитието ще влезе неизменният любимец на местните и вече почти местен Ути Бъчваров. Този път (след юнашкия омлет и царската лютеница от предходните издания на форума) той е обещал да забърка във великански размери свински кебап със зеленчуци по стара шабленска рецепта. От ястието ще могат да опитат всички гости на празника и това определено няма да е единствената приятна изненада за присъстващите. Освен богатата музикално-танцова програма, в която традиционно ще вземат участие самодейци от района, се очаква на сцената да излезе и обичаната изпълнителка на популярната „Бяла роза“ Славка Калчева.


Припомняме Ви, че сред гостите на еднодневната фиеста на изобилието досега са били музиканти (група „Сигнал“, народните певци Иван Дяков и Николай Славеев), политици (кметълът Цонко Цонев, полските градоначалници Марек Риптс, Тадеуш Пушкарчук и Мирослав Водоловски, депутатът Сияна Фудулова), общественици от близо и далеч.


Пити, плодове, зеленчуци, мед, млечни продукти, традиционни ястия, деликатеси и сладкиши – човек си мисли, че е видял вече всичко, докато не посети поредния Празник на плодородието, който се оказва, че може да изненадва – отново и отново.


Общинска администрация – Шабла отправя покана към всички жители на града и околните села, които имат желание да вземат участие в своеобразното изложение със своя продукция или ястия, да се свържат с организаторите на телефони 05743 /41-45 или 0882 29-90-20. На всички ще бъде предоставена изложбена площ и възможност за включване в многобройните конкурси с атрактивни награди.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+