Каварненско училище спечели финансиране на проект за модерни методи на обучение

СОУ“Стефан Караджа“ в град Каварна спечели проект „Учим,творим и се забавляваме“,който се осъществява по национална програма „Наука, изкуства,спорт, образователни игри и занимателни игри“.

Каварненско училище спечели финансиране на проект за модерни методи на обучение

Главнате цел е осигуряване на съвременна образователна среда за подрастващите, както и прилагане на нови методи и стратегии за обучение. Със средствата от проекта ще бъдат оборудвани помещения с подходящи мебели, книги, игри, аудио и визуални продукти за отдих и занимания по интереси.



Заниманията са предвидени за учениците от началния етап на образованието. Те са съобразени с изискванията на съвременното модерно европейско училище. Проектът предвижда учениците да се включат в целодневно обучение с полуинтернатни групи, което ще даде възможност за повишаване качеството на образователно-възпитателен процес.

Ще бъде изготвен график по който всички ученици да ползват новото оборудване в помещенията. Тематичното разпределение ще бъде разнообразно и съобразно с изискванията на целодневното обучение. Проектът ще се осъществи в рамките на Модул „Подкрепа целодневното обучение“ и е на стойност 8 895 лева.