Огън, лед и бодлива тел по трасето на следващото бягане на Радосвета Симеонова

Ново предизвикателство за лекоатлетката на СКЛА "Добруджа 99" - тя ще пробва своите възможности и своята воля в екстремното бягане.

Огън, лед и бодлива тел по трасето на следващото бягане на Радосвета Симеонова

2016-та е изключително успешна за националката на България Радосвета Симеонова. Лекоатлетката от Добрич стана шампион на страната по спортно ходене, класира се пета на Балканиадата в тази дисциплина, спечели бронз на националния шампионат на 10 000 метра на писта и сребро на държавното първенство на 3000 метра стипълчейз, спечели два полумаратона - Каланджа и Камчийски пясъци, подобри рекорда на плевенския маратон и грабна първото място, а на маратона в Стара Загора стана трета.



Следващата изява на Радосвета Симеонова ще бъда на Legion Run тази събота в София. Състезанието е най-известното екстремно отборно бягане в света и за трети път ще се проведе и в България. 5-километровото трасе ще изпита способностите и характера на участниците с редица трудности - кал, мрежи, стълби, стени, лед, водна пързалка, бодлива тел, тъмни и тесни тунели, огън.

Целта на лекоатлетката от Добрич е да докаже на себе си, че може да се справи и с такива изпитания.

Тя ще бъде част от отбор "Гларусите" с водач Димо Димов от Варна. Съставът е от 12 човека от цялата страна - София, Пловдив, Варна и др. Добричлийката Радосвета Симеонова е единственият професионален спортист в тима.

След Legion Run тя отново насочва своята подготовка към лекоатлетическите състезания, в търесене още титли и медали през тази година.