Подобряване на личния и националния рекорд е целта на Милица Мирчева на олимпиадата

Лекоатлетката от Добрич ще представя България в маратона на игрите в Рио.

Подобряване на личния и националния рекорд е целта на Милица Мирчева на олимпиадата

Милица Мирчева е един от петимата спортни таланти на Еврофутбол, участници на Олимпиадата в Рио де Жанейро. Днес те дадоха пресконференция в зала "Родина" на Националния стадион "Васил Левски" в София.

Отличниците на Еврофутбол, които ще представят България на най-големия световен спортен форум са Ангел Кодинов – едноместно кану 1000 метра; Денислав Коджабашев – тенис на маса - параолимпийска дисциплина; Ивайло Иванов – джудо, категория до 81 кг.; Милица Мирчева – маратон; Мирослав Кирчев – едноместен каяк 1000 метра. Букмейкърската къща осигури допълнително финансиране от 1000 лева на всички, които спечелиха квота за Олимпиадата, за тяхната подготовка и лично спокойствие. Изпълнителният директор на Фондация "Работилница за граждански инициативи", партньор на Еврофутбол по програма "Спортни таланти", Илияна Николова връчи на всички атлети по една икона на Св. Георги Победоносец – за късмет и бъдещи победи.

Ето какво сподели добричлийката Милица Мирчева, цитирана от сайта на Еврофутбол: "Съсредоточила съм се върху подготовката за Олимпиадата в дисциплината маратон, както и за Eвропейското, което е след около две седмици, където ще се представя в полумаратона. Благодарна съм, че голяма част от сезона ми мина в Кения, където имах отлични условия за тренировки – климатът е изключително подходящ, а и тренирах с най-добрите бегачи в света. Реалист съм за представянето си в Рио – на моята възраст няма как да съм сред медалистите, защото се изискват страхотна издържливост и опит, но мисля, че ще успея да подобря личния си рекорд и ще се постарая да вляза на по-предна позиция, подобрявайки националния ни рекорд от 2:35 часа."