Кабинетът по музика в математическа гимназия бе кръстен на Румънеца и Енчев

От днес кабинетът по музика в ПМГ "Иван Вазов" официално носи името "Румънеца и Енчев". Те споделиха, че за тях това е върховна чест и удоволствие.

Кабинетът по музика в математическа гимназия бе кръстен на Румънеца и Енчев



Идеята е на учителя по музика Николай Нейчев. Той е преподавал и на двамата, докато са били ученици в гимназията през 90-те - на Румънеца от пети до 12-ти клас, а на Енчев - от пети до седми.


Гости на събитието бяха заместник-кметът на Община град Добрич Елка Димова и общинският съветник Камелия Койчева.


Най-известният български рап дует подари на Ники Нейчев и на училището плакат и радио за стаята, кръстена на тях.


Не спирайте да мечтаете и вярвайте в успеха - това бе посланието на Румънеца и Енчев към деветокласниците в ПМГ. Рапърите разказаха на учениците две интересни истории - като пример докъде може да стигне човек, ако вярва в мечтите си. Защото човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му.


В средата на 90-те все още начинаещите по това време рапъри са заедно с още четирима свои познати по улица "Васил Левски" в Добрич. Пускат им на касетофон първи запис на "Пипни ме тук". Последват коментари, че не трябва да се излагат с такава песен и че тя изобщо не става. Всички обаче много добре знаем какво всъщност се случи. Песента не проста става, а се превърна в хит, който изстреля дуета от Добрич на върха в България. И те останаха неизменно там вече много-много години.

За първи път Румънеца чува някой да рапира, когато през 1990 година излиза "I've got the Power" на група SNAP. До тогава той бил фен на рок и метъл бандите. Рапът на Turbo B от Snap обаче го запалва по този стил. И ето че Румънеца вече има съвместни песни с човека, "виновен" да стане рапър - американеца Turbo B.


Със заместник-кмета на Добрич Елка Димова