20 футболисти се очакват на първата тренировка на Добруджа

Жълто-зелените започват подготовка на 28 юни, вторник, от 18.00 часа на стадион "Дружба".

20 футболисти се очакват на първата тренировка на Добруджа

Старши треньорът на Добруджа Стефан Славов съобщи, че на първата тренирока се очакват 20 футболисти. Това обаче няма да бъде окончателната група състезатели, защото нови попълнения ще се присъединят към отбора и в следващите дни, а част от започналите подготовка ще бъдат на проби.



8 играчи на Добруджа от пролетния състав, който допусна само 2 загуби в Б група, са приели да продължат да играят с жълто-зеления екип и в трета лига.

90% от юношите старша възраст на Добруджа нямат намерение да се занимават повече с футбол, само трима имат желание и качества за това, отбеляза Стефан Славов. Подготовка с мъжкия състав ще започнат Симеон Митев, Кристиан Георгиев и Александър Димитров.

С мъжете ще тренират и родените през 2000 година таланти Венелин Манев и Гюрсел Осман, който се завръща в родния Добрич от школата на Лудогорец. Водят се преговори на "Дружба" да се завърнат и четирима добричлии набор 1999, които играят за юношите на Черно море (Варна).

5 или 6 контроли ще изиграе Добруджа през летния подготвителен период. Първата договорена е срещу играещия в елитна юношеска група Черно море U19 на 16 юли.

Амбицията ми е Добруджа да спечели първото място и да се класира в Б група, заяви Стефан Славов. Винаги гоня максимума, не бих се захванал да водя отбора, ако нямах високи цели, добави новият старши треньор на Добруджа.