Бербатов награден като голмайстор във Висшата лига

Голмайсторът на Всшата лига за 2010/2011 и Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов получи "Златната обувка" на "Барклиз", която му бе връчена заради това, че заедно с Карлос Тевес завърши като топ реализатор на Висшата лига през изминалия сезон, съобщава сайтът sport.co.uk.

Бербатов награден като голмайстор във Висшата лига
Двамата отбелязаха по 20 попадения, но КПД-то на Берба се оказа по-високо и затова той стана първият българин шампион голмайстор във висшата лига

Ето какво каза щастливият Бербатов по повод на едно от най-големите  отличия в неговата кариера: "Много съм доволен от спечелването на тази награда. Да завършиш като голмайстор в най-силното първенство  в света е огромна чест и е нещо, с което винаги ще се гордея. Обожавам да вкарвам голове и да нося удоволствие на феновете.  Най-важното обаче е, че с моите голове помогнах на отбора да спечели титлата. Това ме прави щастлив. Нашият клуб влезе в историята с 19-ата титла и чувството да си част от това постижение е невероятно. Индивидуалните награди са хубаво нещо, но те не означават нищо, ако заедно с това отборът не печели трофеи. Искам да благодаря на феновете на Юнайтед за тяхната подкрепа, както на моите съотборници, защото те направиха всичко много по-лесно за мен - да се забавлявам и да вкарвам голове, което е най-важон за един играч" заяви българският нападател.