Две четвърти места за Габриела Красимирова на държавното първенство

На крачка от медалите бяха възпитаниците на СКЛА "Добруджа 99" - Добрич на националния шампионат за юноши и девойки старша възраст, като голяма част от състезателите са все още в по-малката възрастова група.

Две четвърти места за Габриела Красимирова на държавното първенство

Блестящо бяга на 1500 метра Габриела Красимирова, която с личен резултат 5.06 мин. финишира 4-та и даде сериозна заявка за реализиране на потенциала си в медал. На 3000 м. гладко бягане състезателката на СКЛА "Добруджа 99" отново завърши 4-та с резултат 11.30 мин., като финалната обиколка бе решаваща за разпределението на медалите.



Злати Димитров е 5-ти на 5000 м. гладко бягане, на тази най-тежка дистанция Алиджан Али се класира 9-ти, а Алишан Али - 11-ти. Денис Атанасов подобри личното си постижение на 1500 м. с 4.23 мин. и завърши 6-ти с безупречно бягане. Дебют направи Мариян Геогриев в хвърлянето на чук и се класира 11-ти.

Утре Денис Атанасов пътува за Чехия с националния отбор на България и ще участва на Международна младежка купа по планинско бягане в Янски Лазне.

Трима състезатели на СКЛА "Добруджа 99" ще участват тази неделя на Маратон "Стара Загора" - Габриела Красимирова и Йордан Петров на 10 км., а Радосвета Симеонова ще стартира на 42.195 км.