И румънци идват за рекорда по табла в Албена

Вече има 100 записани участници за рекорда на Гинес по табла в Албена.

И румънци идват за рекорда по табла в Албена

Първите 100 участници за подобряване на световния рекорд от Книгата на Гинес за най-много играчи по обикновена табла вече се записаха. Единственото условие е майсторите на заровете да играят един час. Мястото на интересната инициатива е ваканционно селище Албена, а денят – 16 юли. Участие могат да вземат желаещи от всички възрастови групи, като само за първите десетина дни на записване вече има фенове на популярната игра от цялата страна. Пуловете у нас ще местят и румънци, до които е стигнала информацията за опита за рекорд.


Припомняме, че сегашното върхово постижение принадлежи на турския град Измир, който на 5 юни 2011 г. събра 632 участници. Целта пред организаторите на опита за рекорд в Албена е да се съберат над 700 играчи. Всеки, който се запише да участва в опита за рекорд може да спечели и награда от 1000 евро, която е предоставена от фирма Леопард Трейдинг и ще бъде изтеглена с томбола.

Записването става на имейл plomari2016@gmail.com, както и на телефонен номер - 0895 86 49 63.

Организаторите ще осигурят безплатни автобуси от Варна и Добрич за желаещите да участват.

За запалените играчи същия ден ще се проведе и турнир по табла - Седми Турнир по табла Plomari 2016, където ще бъдат предоставени и допълнителни награди от Албена - I място - 7-дневна почивка за двама; II място - 5-дневна почивка за двама; III място и IV място - 3-дневна почивка за двама. Турнирът е от 14.00 часа. Всички желаещи да се запишат трябва да имат навършени 18 години. Записването става на място след 12.00 ч. Играе се само права, обикновена табла. След достигане на основните 32 участници, финалните 5 кръга ще започнат в 20.00 ч. в ресторант "Рай" на плажната алея.