Талевци отбелязаха Международния ден за спиране на кибертормоза

Учениците от гимназиален етап от СОУ „Димитър Талев”, днес отбелязаха Международния ден за спиране на кибертормоза (Stop Cyberbullying Day).

Талевци отбелязаха Международния ден за спиране на кибертормоза

Деветокласниците и техният преподавател Маринела Горанова изработиха информационен постер и запознаха останалите ученици с методите за справяне с този нов вид насилие, запознаха се и с информацията от официалния сайт за борба с компютърните престъпления.


Събитието е финалът на Кампанията за борба с тормоза, която училището стартира през месец февруари, когато отбеляза Международния ден на розовата фланелка. През месеците на втория учебен срок ученици и учители от СОУ „Димитър Талев” работиха дейно, за да повишат информираността за този съвременен проблем и начините за неговото преодоляване. Сред учениците бяха проведени тестове за оценяване на кибертормоза и зависимостта от дигиталните технологии. Учителите използваха богат спектър от дидактически класни и извънкласни форми за представянето на проблема и овладяването на умения за противопоставяне и справяне с негативните последствия от него. Бяха проведени дискусии и брейнсторминг за намирането на обща система от правила за преодоляване на виртуалната агресия.

Учениците от прогимназиален и гимназиален етап се запознаха с интерес и с опита на известни личностни, които са били жертва на кибертормоз, както и с поучителни образователни и игрални филми по темата.