Връчиха дипломите на осмокласниците в Генерал Тошево

Днес се състоя последният урок с поредния випуск осмокласници в Генерал Тошево.

Връчиха дипломите на осмокласниците в Генерал Тошево

Двете училища – ОУ “Хр. Смирненски” и СОУ “Н. Вапцаров” връчиха дипломите за завършено основно образование. Учебните заведения организираха празнични тържества по повод изпращането на Випуск 2015/06, които включваха богата музикална програма.




Краят на учебната година за учениците, завършващи основното си образование по традиция се отбелязва като празник, като успешен финал на един период и начало на нов етап в израстването на ученика. За тийнейджърите от Генерал Тошево този ден беше наситен с много емоции, спомени за първите мигове в класната стая, за трудностите по пътя на науката и познанието, както и с трепетното очакване на бъдещето. Почти като абитуриенти повечето момичета бяха облечени с разкошни рокли и обувки с високи токчета. Всички блестяха с прически и грим за удоволствие на своите близки, приятели и роднини.


И двете тържества преминаха под знака на музикално - развлекателната програма, която беше подготвена от самите възпитаници на учебните заведения. С изпълненията си, децата успяха да развълнуват и разчувстват не само своите учители, но и съучениците си. След тържествените речи на директорите, осмокласниците получиха своите дипломи за основно образование, а отличниците и децата, показали високи резултати в образователно-възпитателния процес, бяха възнаградени с допълнителни награди – книги.

В СОУ “Н. Вапцаров” освен дипломите на осмокласниците, бяха раздадени и тези на абитуриентите, които завършиха на 24-ти май. Заместник-кметът на Община Генерал Тошево Георги Георгиев връчи дипломите на зрелостниците, пожелавайки им попътен вятър и много успехи.

С пожелания за безгрижна лятна ваканция, много емоции, пътешествия и много добри приятели, учителите със сълзи на очи се разделиха със своите ученици, които от своя страна обещаха, никога да не забравят любимото училище.