Юноша на Добруджа ще играе за България на европейското по плажен хандбал

Любен Любенов бе включен в състава на националния отбор за родени през 2000/2001 година.

Юноша на Добруджа ще играе за България на европейското по плажен хандбал

Юношите на Добруджа се класираха на пето място на държавното първенство по плажен хандбал за състезатели до 16 години, което се проведе в Албена. Отборът от Добрич записа 3 победи и 2 загуби. Пораженията бяха в предварителната група, в която Добруджа завърши на трето място и продължи участието си за 5-8 място. Последваха две победи за възпитаниците на треньора Светослав Божков и пето място в крайното класиране на тазгодишния шампионат на България по плажен хандбал за юноши.


Любен Любенов от Добруджа бе включен в идеалния отбор на първенството. С добрите си игри в Албена той заслужи и място в националния отбор по плажен хандбал за юноши до 16 години. На тима предстоят две състезания през това лято. Първите изяви на Любен Любенов с екипа на България ще бъдат на турнир в Гърция. След това селекцията ще участва на европейското първенство по плажен хандбал за юноши в Португалия.

Припомняме, че през тази година Любен Любенов стана голмайстор на финалите за купата и на финалите за първенството за юноши до 16 години.