БСП ще има нов областен председател

Новият регионален лидер на социалистите ще бъде местен човек и ще бъде избран до месец.

БСП ще има нов областен председател

На пресконференция Росен Карадимов обяви, че се оттегля от председателството на областния съвет на БСП - Добрич. Той е заявил това свое намерение на колегите си в него месеци преди конгреса. За 2 години и половина на поста постигнах двете си поставени цели - първата бе да се стабилизира организацията - спечелихме местните избори, резултатите в областта са най-добрите за партията в страната, а втората цел бе подготовка за конгреса - Добрич даде много сериозен принос за промяната и избора на Корнелия Нинова, заяви Росен Карадимов. Оттеглям се и защото е нормално местен човек да оглави областния съвет, добави той. Убеден съм, че БСП я чакат силни години в областта, а аз ще помагам с всичко, с което мога на областната и общинските организации, каза още Росен Карадимов. Причина за оптимизма му за бъдещето на партията се дължи и на назначаването на Кирил Добрев - депутат и организационен секретар на изпълнителното бюро на БСП за отговорник за регион Добрич. Това е голямо уважение към региона, важен жест към Добрич и голяма възможност за развитието на потенциала на БСП тук, смята Росен Карадимов.



С моето идване тук искаме да покажем, че за БСП са приоритет успелите области, заяви новият отговорник за региона в Изпълнителното бюро на партията Кирил Добрев. Той съобщи, че вътрешнопартийно допитване ще определи как БСП ще се яви на президентските избори. До края на месеца членовете на партията могат да отговорят на два въпроса. Първият е как да се яви БСП на изборите - самостоятелно или в коалиция, а вторият е с кои партии да си партнира. Нашата идея е силна анти-герб коалиция и спечелване на изборите, заяви Кирил Добрев. По устав той трябва да свика областния съвет на БСП - Добрич до 16 юли. На него ще бъде избран новият председател. Той трябва да е от областта и да се ползва с подкрепата на всички общини, отбеляза Кирил Добрев.

Този формат на управленска коалиция е абсолютно изчерпан, веднага след президентските избори ще има предсрочни парламентарни, прогнозира Кирил Добрев.