Стефан Славов е новият старши треньор на Добруджа

Заедно с Радо Боянов ще имат задачата да изградят боеспособен състав от местни момчета, който да се завърне готов за професионалния футбол.

Стефан Славов е новият старши треньор на Добруджа

Стефан Славов е новият старши треньор на Добруджа, съобщи за Добрич Онлайн президентът на футболния отбор на Добрич Валентин Василев. Помощник-треньор ще бъде Радослав Боянов.



Те ще изградят отбор само от местни футболисти, излезли от школата, които до 2 години да върнат Добруджа в Б група, обясни Валентин Василев. Ще се опитаме още през този сезон да се класираме, но няма да поставяме за цел това да стане на всяка цена, заяви президентът на ФК Добруджа. Основната задача е да влезем в Б група, когато сме готови да се завърнем със силен отбор от играчи от Добрич, добави той.

Водени са разговори с кмета Йордан Йорданов и общината за финансирането на клуба, като са им представени разчети за необходимите средства за участието във В група. През следващата седмица ръководството на клуба ще получи официално отговора на въпроса с какви средства ще разполага от общината.

И през следващия сезон всички формации от детско-юношеската школа ще играят в първенствата на зона Варна - Североизточна България. За участие в елитна юношеска група са необходими около 60000 лева, обясни Валентин Василев.

Новият старши треньор на Добруджа Стефан Славов е на 40 години, легендарен защитник на Добруджа от най-славните години на добричкия футбол. Треньорската му кариера започна в школата на клуба, а в последните 4 години той бе помощник в мъжкия състав на Радослав Вардаров, Димчо Ненов и Радостин Димов.

Радослав Боянов се завръща в родната Добруджа, след като през сезон 2013/2014 бе помощник на Светослав Тодоров. След това той класира Интер - отбора на Висшето училище по мениджмънт в Добрич във В група, а при дебюта си в третия ешалон отборът завърши шести. Радо Боянов с успех е работил и в школата на Черно море и в Украйна.