Кметълски истории в Добрич

Представянето на книгата "Кметълски истории" премина много емоционално и забавно в компанията на приятели и фенове на бившия кмет на Каварна и почитатели на твърдата музика. Посрещнахме Цонко Цонев като писател, а следващия път той ще се завърне в Добрич като певец.

Кметълски истории в Добрич

Събитието започна с грандиозно рокерско шествие, в което се включиха десетки рокери от Добрич и региона. Презентацията на книгата се проведе в хотел "Вила ди Полета", под звуците на добричката рок банда Bloodrush, организирана от дългогодишния приятел на Цонко - Николай Нейчев. Кметълът раздаде автографи и поговори със своите фенове.



Цонко Цонев сподели, че тук се чувства като у дома си, тъй като е завършил математическата гимназия в Добрич и е трайно свързан с града. Изрази огромната си благодарност към своите учители, които са успели да вкарат нещо у него чрез обучението му, за да стигне до тук, чак да стане и писател.

Той изказа благодарност към добричките рокери за незабравимото шоу, което направиха за представянето на книгата и затова, че са будната съвест на нацията.


Бившият градоначалник на Каварна заяви, че "Кметълски истории" е първата книга, чиято корица е избрана чрез референдум - на фейсбук страницата му. Глас рокаджийски - глас божи. Снимката на корицата е от Джулай морнинг, предпочетена от хората пред тази от концерта на Manowar. На задната корица е самият Цонко Цонев в елегантен бял костюм, наречен от гостите на презентацията на книгата "бяла лястовица", което той опроверга и нарече себе си "черна гарга". 

Кметълът сподели накратко какво е съдържанието на книгата. Наблегна на това, че тя започва щастливо с Дио и завършва с блоковете и ръждата по легендарната му кола. Това не е книга само за рок музиката, тя съчетава истории и от нашия добруджански край - 6 май, мидения и рибен фест и други, предтсавени по един забавен начин. 

Цонко Цонев увери своите фенове и почитатели, че тази книга ще ги откъсне за няколко часа от сивото ежедневие и всеки от тях ще намери нещо за любимите си музиканти и случки. Това няма да е краят на кметълските истории, а началото на кметълско добричките.

Кметълът сподели с нас, че на предстоящия концерт на 28 юни на площад Демокрация самият той ще изпее песента "Free Me" заедно с Джон Лоутън и Б.Т.Р.

Кметът на Добрич Йордан Йорданов уважи представянето на книгата и сподели идеята си за гостуване на известни рок банди в Добрич, което ще даде нова визия на нашия град благодарение на Цонко Цонев и му пожела успехи и да продължава да води все хубави банди, а ние ще ги приемем с отворени обятия.