Двама гюлетласкачи от Добрич ще участват на турнир с рекорден за България награден фонд

Галин Костадинов и Михаил Михалев от СКЛА "Добрич" са поканени да се включат в "Самарско знаме".

Двама гюлетласкачи от Добрич ще участват на турнир с рекорден за България награден фонд

Международният лекоатлетически турнир за мъже и жени "Самарско знаме" ще се проведе утре вечер на стадион "Берое" в Стара Загора. Награданият фонд е най-големият в България - 36 000 лева. Във всяка дисциплина първите трима ще си разделят 2 000 лева - 1000 за шампиона, 600 за сребърния медалист и 400 за третия. По 2 000 лева ще добавят атлетите с най-добър резултат при мъжете и жените.



Във всяка дисциплина бяха допуснати за участие само осемте кандидати с най-висок резултат за сезона.

Спортен клуб по лека атлетика "Добрич" ще бъде представен от двама състезатели в дисциплината тласкане на гюле. Ще участват Галин Костадинов и Михаил Михалев.

Галин Костадинов е многократен шампион на България по хвърляне на гюле за юноши и мъже, участник на Олимпийските игри в Атина през 2004 година, президент и треньор на СКЛА "Добрич".

Републиканският шампион по тласкане на гюле за юноши Михаил Михалев е на 18 години, но вече с успех участва и на състезания при мъжете. Негов личен треньор е баща му Димитър Димитров. Михаил Михалев вече има покрит норматив за участие на Балканското първенство по лека атлетика за юноши старша възраст на 2 и 3 юли в Болу, Турция, а следващата му голяма цел е класиране за втора поредна година на световно първенство.

Двамата спортисти от Добрич ще бъдат част от една много престижна компания в сектора за хвърляния на "Самарско знаме", в която личат имената на двама гюлетласкачи, които ще участват на олимпийските игри в Рио през това лято - шампионът на България Георги Иванов и румънецът Рарес Тоадер.