Добруджа победи Спартак във Варна и спечели бронзовите медали

Отборът от Добрич е рекордьор в българския хандбал по брой медали в последните 10 години - за девети път жълто-зелените се наредиха сред призьорите.

Добруджа победи Спартак във Варна и спечели бронзовите медали



Добруджа спечели третото място в мъжката А хандбална група. Отборът, воден от треньорския тандем Георги Андреев - Светослав Божков, надделя над Спартак (Варна) в плейофа за бронзовите медали с 2:0 победи.

След като преди седмица спечелиха мача в Добрич, днес добруджанци надиграха съперника и във Варна. Гостите от Добрич изиграха срещата на много високо ниво, пределно концентрирани и мотивирани да приключат битката за третото място в два мача. Добруджа поведе още от началото и на почивката водеше с 12:10. През второто полувреме превъзходството на жълто-зелените във всички фази на играта бе още по-категорично и финалната сирена прозвуча при 30:21.

Златан Петров отново се развихри в атака и приключи мача с 8 гола. Веселин Станов отбеляза 5 гола във вратата на Спартак, а Джошкун Якубов - 4. По 3 попадания вкараха Стилиян Стоянов, Антон Петров и юношата Марин Сарандев. По 2 гола за успеха добавиха капитанът Илиян Илиев и Станислав Добрев.

С голяма заслуга за категоричната победа бе и вратарят Емил Иванов, който отново показа впечатляващ рефлекс и със спасяванията си отчая атаката на Спартак.

След срещата се състоя церемония по награждаването на Добруджа. Отборът от Добрич получи купа за третото си място в мъжката А хандбална група, а състезатели и треньори се окичиха с бронзовите медали.

Така за девети път в последните 10 години Добруджа влезе в ТОП 3 на първенството. Отборът от Добрич на два пъти стана шампион на България, 4 пъти спечели сребърните медали и 3 пъти бронзовите.

Третото място дава право на Добруджа за 12-та поредна година да играе в евротурнирите. Така отборът има възможността да подобри собствения си рекорд. Добруджа е единственият български отбор, който участва без прекъсване през последните 11 години в евротурнирите, не само сред хандбалните, но изобщо за родния колективен спорт и при двата пола.

Георги Андреев - президент и треньор на ХК Добруджа и капитанът Илиян Илиев


Голмайсторът на отбора Джошкун Якубов и вратарят Емил Иванов

Джошкун Якубов и Стилиян Стоянов