Добруджа се готви да приключи спора за бронзовите медали във Варна

Отборът, воден от треньорите Георги Андреев и Светослав Божков, спечели първия мач и се нуждае от още един успех, за да се нареди отново сред призьорите.

Добруджа се готви да приключи спора за бронзовите медали във Варна

Добруджа гостува на Спартак (Варна) в събота, 28 май, от 16.00 часа, в зала "Черно море" във втория мач от плейофа за 3-4 място в мъжката А хандбална група. Жълто-зелените спечелиха в Добрич с 28:24. Форматът на серията е 2 от 3. Ако Добруджа победи в събота, ще спечели брозновите медали, а при успех за Спартак третото място ще се решава в зала "Русалка" след седмица. Отборът от Добрич има домакинско предимство, заради по-предното си класиране през редовния сезон.



Готвим се да приключим серията във Варна, заяви Георги Андреев - президент и треньор на Добруджа. Имаме леко психологическо предимство след победата в първия мач, смята той, но отново отбеляза, че отборите в плейофите са с изравнени сили и всичко се решава от моментното състояние в конкретния мач.

Той няма да може да разчита на вратаря Исмет Хаджиев, който има контузия на ръката и на лявото крило Живко Георгиев, който е в чужбина. Всички останали хандбалисти на Добруджа се готвят за дербито срещу Спартак (Варна).

Трима състезатели на Добруджа вече са в ТОП 10 на голмайсторите на първенството. Джошкун Якубов е четвърти със 119 попадения, а Веселин Станков е девети с 87. Сред най-добрите реализатори на мъжката А хандбална група влезе и Златан Петров, който се развихри в плейофите и вече има 81 гола от началото на шампионата, което му отрежда десето място.

Припомняме, че през последните 9 години Добруджа спечели 2 пъти златните, 4 пъти сребърните и 2 пъти бронзовите медали в мъжката А хандбална група.