Мая Димитрова бе избрана за член на националния съвет на БСП

Председателят на общинската структура на БСП в град Добрич Мая Димитрова бе избрана за член на националния съвет на партията.

Мая Димитрова бе избрана за член на националния съвет на БСП

В него ще има още двама представители на областта - проф. Светла Бачварова като народен представител от региона и председателят на Общински съвет - Генерал Тошево Георги Георгиев като делегиран член. За първи път обаче на конгрес на БСП за член на националния съвет бе избран кандидат от Добрич - Мая Димитрова.


23 бяха делегатите от областта на конгреса на левицата, на който за първи път в своята вековна история БСП избра за лидер жена - Корнелия Нинова. Надявам се ако има противоречия в партията, те да се изчистят, за да няма разделение и БСП да върви напред, сподели Мая Димитрова.

Не мога да кажа дали излизането на АБВ от властта има връзка с избора на Корнелия Нинова, но това може би е знак, смята общинският председател на БСП. Тя отбеляза, че участието на президентските избори и евентуално обединение вляво все още не са обсъждани в БСП.

След 2 седмици новият национален съвет на социалистическата партия ще проведе първото си заседание. След него ще бъде структуриран областният съвет. Повечето хора в партията в Добрич и областта смятат, че областният председател трябва да е местен човек - така Мая Димитрова коментира въпроса дали Росен Карадимов ще остане на поста.

Разликата между този общински съвет на Добрич и предходните два е много голяма - сега няма мнозинство, всяко гласуване е различно, изразяваме мнение, отстояваме позиции и вярвам, че работим в интерес на гражданите, заяви Мая Димитрова в качеството си на представител на местния парламент на града. Моя лична кауза като общински съветник е рехабилитацията на улици в много лошо състояние - Хан Крум, тези в седми квартал и други, и те трябва да бъдат включени в предстоящото изкърпване, каза още Мая Димитрова.