Над 2.7 млн. лв. доход декларира добруджанец в последните минути на кампанията

Кампанията за деклариране на доходите на физическите лица приключи в офисите на НАП. Подадени са около 500 000 декларации, от тях близо 35 % са изпратени по интернет с електронен подпис или с безплатния персонален идентификационен код (ПИК).

Над 2.7 млн. лв. доход декларира добруджанец в последните минути на кампанията

В офиса на НАП в Добрич до днес са постъпили 12044 годишни декларации. 4 319 добруджанци са декларирали доходите си за изминалата година по интернет с електронен подпис или персонален код.



Последният добруджанец, подал декларацията си по електронен път, е направил това  минути преди приключването на данъчната кампания - в 23:51 ч. Той е декларирал доход от над 2.7 млн. лева и е регистриран като ЕТ - земеделски стопанин.

В близките дни в местния офис на агенцията се очаква по пощата да пристигнат още над 1000 формуляра.

"Данъчната кампания приключи успешно. Все повече българи предпочитат удобството на електронните услуги, което им спестява време и пари. Благодаря на всички служители на НАП за това, че за поредна година осигуриха компетентно и качествено обслужване на клиентите", каза по повод края на кампанията Боряна Георгиева - директор "Обслужване" в НАП.