Добруджа приключи редовния сезон с разгромна победа над Левски

Двама юноши бяха най-резултатни - Златан Петров с 9 гола, Михаил Нейчев - с 6.

Добруджа приключи редовния сезон с разгромна победа над Левски

С победа с 20 гола разлика приключиха редовния сезон в мъжката А група хандбалистите на Добруджа. В зала "Русалка" в Добрич възпитаниците на треньорския тандем Георги Андреев - Светослав Божков разбиха Левски (град Левски). В първите 20 минути мачът вървеше гол за гол, но след това жълто-зелените успяха да се откъснат напред в резултата и да натрупат аванс преди почивката - 19:14 за добричлии след първото полувреме. През второто Добруджа позволи на съперника да отбележи само 5 гола, а в атака се развихриха младите надежди на добричкия хандбал Михаил Нейчев и Марин Сарандев, за да се стигне до крайното 39:19.



Най-резултатният хандбалист на Добруджа бе Златан Петров с 9 гола. Михаил Нейчев се разписа 6 пъти. Навръх 21-вия си рожден ден Джошкун Якубов заби 5 гола. Живко Георгиев и Марин Сарандев вкараха по 4 попадения, а Стилиян Стоянов, Свилен Христов и Станислав Добрев - по 3. Капитанът Илиян Илиев и пивотът Антон Петров добавиха по 1 гол за победата.

Така Добруджа завършва редовния сезон в мъжката А хандбална група на трето място с 24 точки от 12 победи и 4 загуби.

На 1/2-финалите съперник на нашия отбор ще бъде вторият в класирането Фрегата (Бургас). Варненско дерби между първия Локомотив и четвъртия Спартак ще определи другия финалист. Форматът на плейофите е 2 от 3, а първите мачове са на 8 май. Серията между Добруджа и Фрегата започва с мач в Бургас.