Търсят строители за работа в Израел

Агенцията по заетостта подновява набирането на професионални строителни работници за временна заетост в Израел. Подписва се едногодишен договор, с възможност за удължаване до 3.5 години.

Търсят строители за работа в Израел

Кадрите ще се наемат по условията на подписаната Спогодба между Правителството на Република България и правителството на Държавата Израел за набиране и осигуряване на временна заетост на граждани на двете страни. Документи на кандидати се набират постоянно в дирекции „Бюро по труда” в цялата страна.  


Ще се наемат кофражисти (индустриален строителен кофраж, дървен кофраж), арматуристи, работници по полагане на керамични облицовки по подове и стени и мазачи. Израелската страна е посочила, че кофражисти и арматуристи ще бъдат търсени и наемани с приоритет.

Избраните български работници ще подпишат едногодишен трудов договор с възможност да бъде продължен до максималния срок от 3.5 години, считано от датата на първото им влизане в Израел. В договора ще бъдат отразени всички трудови условия.

Изисквания към кандидатите:

- да са български граждани;

- да са на възраст между 25 и 50 години;

- да не са работили в Израел;

- да нямат родители или деца, които да работят в Израел;

- да не са осъждани;

- да са медицински и физически подходящи за усилена работа в строителния сектор, при израелските климатични условия, включително и за работа на височини.

Кандидатите подават в ДБТ по местоживеене следните документи:

- заявление за кандидатстване; 

- копие на страницата с личните данни от задграничния паспорт. Ако кандидатът няма задграничен паспорт, може на този първи етап на кандидатстване да приложи лична карта;

- копие на свидетелство за съдимост, издадено за работа в чужбина.

Кандидатите преминават практически изпит за професионални умения по една от посочените  специалности и само тези, които положат успешно изпита, продължават да участват в подбора. Компютърна програма за подбор на случаен принцип ще избере 75% от подалите документи. Процесът на подбор е безплатен и кандидатите не дължат такси, но трябва да покрият разходите си за полетите до и от Израел. Те трябва да имат предвид също и разходите за медицинско свидетелство, свидетелство за съдимост, транспорт в България при оформяне на документите и превода, нотариалната заверка и легализацията на изискуемите документи.