Международния ден на книгата и авторското право в библиотеката

За единадесети пореден път Регионална библиотека „Дора Габе” се включи в националната кампания Маратон на четенето и инициативата Походът на книгите, инициирани от Българска библиотечно-информационна асоциация и Асоциация „Българска книга“.

Международния ден на книгата и авторското право в библиотеката

Кулминацията на кампанията ще бъде на 22 април, когато ще се проведе Маратон на четенето, посветен на Международния ден на книгата и авторското право – 23 април. 



На тази дата от 10.00 ч. на едно място ще се съберат ученици от добричките училища, писатели, партньори на библиотеката, читатели, граждани. Освен четене на текстове от любими автори, програмата включва драматизации по български народни приказки и рисуване по прочетеното.

На същия ден, с начален час 10.00 в Обучителния център на библиотеката ще се проведе информационен час на тема Вроцлав /Полша/ - Световна столица на книгата за 2016 година, с потребители на библиотечни услуги.

На празника ще бъдат отличени най-активните Читатели на годината, разделени в четири категории – ученици до 14 г., читатели над 14 г., най-многобройни колективи посещения, най-активен партньор. Маратонът на четенето ще продължи до 16.00 ч. 

В дните между 2 и 23 април, библиотеката организира истински празник за четящите хора, изпълнен  с литературни четения, премиери, изложби, презентации, информационни дни. Целта на кампанията е да се утвърдят отново библиотеките като значимо място за четене, общуване и срещи на общността.