Димитрина Германова от Студио „Сарандев” с награда от Международен конкурс в Румъния

На 16 април Димитрина Германова от Студио за поп-рок певци „Сарандев” при Младежки център - Добрич с вокален педагог Елена Карабельова взе участие в ІV Международен фестивал-конкурс за поп музика за деца и юноши "Spring Stars" 2016 - Букурещ, Румъния.

Димитрина Германова от Студио „Сарандев” с награда от Международен конкурс в Румъния

Организатор на музикалния форум е Кристиан Аливей - композитор, текстописец и изпълнител. До участие в конкурса се достига след предварителна селекция на кандидатите. Събитието протича в залата на Музикалното училище „Дину Липати” - Букурещ.



Изпълненията на младите певци се оценяват от седемчленно професионално жури, съставено от композитори, музикални педагози и изпълнители. Участниците се представят с една песен по избор. Единайсетгодишната Диди Германова изпълни невероятно трудната и красива песен “Memory” от мюзикъла “Котките” на Ендрю Лойд Уебър и се класира втора по резултат в своята възрастова група с четири 10-ки и три оценки по 9.90. Димитрина бе удостоена от организаторите с наградата Trofeul "Star Melody" и приз.

Това е поредното отличие за талантливата изпълнителка от Студио „Сарандев”. Преди две седмици тя се върна от Националния конкурс „Звездици за Лора” - гр. Свищов с втора награда.