Звездичка, Добруджа и общината ще развиват футбола в детските градини в Добрич

Проектът бе представен от Анатоли Нанков - президент на ДФК "Звездичка", Петър Алексиев - изпълнителен директор на ДФК "Звездичка", Йордан Йорданов - кмет на Община град Добрич и Светослав Петров - изпълнителен директор на ПФК Добруджа.

Звездичка, Добруджа и общината ще развиват футбола в детските градини в Добрич

Проектът на Община град Добрич, Детски футболен клуб "Звездичка" и ПФК Добруджа има за цел да запали децата по футбола от най-ранна възраст. Преди месец кметът Йордан Йорданов е провел първа среща с Петър Алексиев - изпълнителен директор и главен треньор в Звездичка, а днес вече 350 деца от 10 детски градини са се записали на тренировки. Сред тях има както момчета, така и момичета, които желаят да практикуват този спорт.



Проектът ще обхване всички 17 детски градини в Добрич. Постепенно всяка от тях ще се сдобие със спортна площадка с изкуствена тревна настилка. Игрищата ще бъдат изградени със средства, дарени от спонсори. Много фирми вече са заявили желание да помогнат. Първото футболно игрище ще бъде изградено с подкрепата на "Клас олио", като до седмица ще се реши в коя детска градина ще бъде то.

Президент на ДФК "Звездичка" е едно от най-големите имена в родния футбол Анатоли Нанков - бивш национал на България и шампион с ЦСКА. Изпълнителен директор на детския футболен клуб е Петър Алексиев. Преди 9 години той носеше жълто-зеления екип на Добруджа и това е една от причините да избере именно нашия град за следващ в развитието на проекта "Звездичка". Детската футболна школа бе създадана преди 5 години в Бургас и успя да запали по спорта децата в цялата бургаска област, Враца, Търговище и др. Две поредни години Петър Алексиев бе избиран за "Бургазлия на годината" в традиционна за града награда, което ясно показва приноса на работата му с децата за цялото общество.

От началото на месеца тренировки се провеждат и в Добрич. Заниманията водят Венцислав Желев, Николай Радомиров, Недко Ангелов - бивши футболисти на Добруджа с опит в А и Б група, и Станислав Димитров. Тренировките са 2 пъти седмично. Те се провеждат на място в детските градини и са съобразени с възрастта на децата, така че да бъдат полезни и приятни за тях. Малките футболисти ще продължават работа със същия треньор и след детската градина - до 4 клас. Най-добрите ще имат възможността да развият таланта си в школата на Добруджа.

Два пъти в годината в Добрич ще бъдат организирани турнири по футбол за децата от детските градини и училищата - "Мини шампионска лига" с много награди и забавления за малките състезатели.

Много съм щастлив от това сътрудничество, Звездичка работи изключително успешно и акцентира върху най-важното - децата и базите, най-важното е да създадем условия на децата да спортуват, заяви Светослав Петров - изпълнителен директор на Добруджа.