Приключи разследването срещу кмета-бракониер от село Градница

Районната прокуратура в Тервел приключи разследването по бързо производство срещу кмета на село Градница Мехмедали М., който е обвинен, че е убил едър дивеч без надлежно разрешение и в забранено за лов време.

Приключи разследването срещу кмета-бракониер от село Градница

При направената експертиза, зъбите на отстреляния глиган са оценени на 600 лева, а цената на убитото животно е 792, 11 лева. 


На 16 март 2016 год. полицейски служители забелязали закачена на греда в къщата на кмета глава на глиган. При разпита 54-годишният Мехмедали М.  направил самопризнания, в които пояснил, че е отстрелял животното в местност, близо до селото. Завел разследващите на точното място и показал къде е изхвърлил кожата и вътрешностите на убитото животно. Те са иззети и се съхраняват като веществено доказателство в ТП „Държавно ловно стопанство“ в Тервел. 

От дома на кмета в село Градница са иззети три ловни оръжия и боеприпаси, а ловният билет на кмета не бил заверен за 2016 год. 54-годишният мъж бил задържан за 24 часа по образуваното бързо производство. Той е разпитан и пред съдия от Районния съд в Тервел. Бракониерският лов се наказва с лишаване от свобода до една година или с глоба от 100 до 300 лева, както и с лишаване от право да се заема определена държавна или обществена дейност.  

Предстои делото срещу кмета бракониер да бъде насрочено за разглеждане в Районния съд в Тервел.