Арт пътеки Шабла 2011

Вчера бе закрито шестото издание на Пленера по живопис „Арт пътеки Шабла 2011”, който е по инициатива на художника Коста Костов и се осъществява с финансовата помощ на община Шабла.

Арт пътеки Шабла 2011

По традиция Пленерът завършва с изложба на картини.


 

Тази година отново известни и доказали се имена твориха на шабленска територия, а именно: Бисера Вълева, Димитър Грозданов, Мария Златанова, Михаил Лалов, Силвия Павлова, Румен Божинов, Елена Лютакова, Коста Костов и Петя Папазова.

 

Техните творби, нарисувани с любов и професионализъм, бяха разположени в експозиционната зала на Зеления образователен център. Вдъхновени от видяното и преживяното, художниците са запечатали върху платната си красотата на шабленката, Фара, пясъкът, морето-част от неповторимата природа на Шабла.

 

Кураторът Мая Манолова приветства гостите за проявения интерес, който е доказателство за уважение и почит, награда за всеки творец и представи накратко участниците, които оставят диря-картините, подарък за община Шабла.


От името на колегите си Манолова обеща да се връщат отново и отново, и да черпят сили и вдъхновение за платната си.


Кметът на община Шабла Красимир Кръстев благодари на художниците за техния труд и изрази своята надежда, че вече са приятели на града.