Община Добрич организира кампания "Бъди здрав"

Община град Добрич за първи път организира кампания под надслов "Бъди здрав", която в следващите години ще стане традиционна за града ни, сподели д-р Емилия Баева - заместник-кмет по хуманитарни дейности.

Община Добрич организира кампания "Бъди здрав"

Началото на инициативата ще бъде на 7 април - Световен ден на здравето. Кампанията ще бъде открита в четвъртък, от 17.30 часа, на площад "Свобода" със зумба - съвместна инициатива с клуб "Алегрия" с ръководител Стоян Стоянов. По същото време медицински специалисти ще предлагат безплатно измерване на кръвното налягане и ще дават здравни съвети на добричлии.


Груповото съботно бягане в парка, инициирано от СКЛА "Добруджа 99", тази седмица е част от кампанията "Бъди здрав".

На 11 април от 10 до 12 и от 17.30 до 19.00 часа всички любители на колоезденето ще могат да покарат в парка заедно с професионалистите от колоездачен клуб "Добрич 1905".

За 12 април от 17.30 часа е предвидена йога демонстрация в градския парк.

Закриването на кампанията ще бъде на 15 април, от 17.30 часа, в Младежки център "Захари Стоянов" с изложба на детски рисунки на тема "Аз избрах здравословен живот". За събитието учениците от професионалната гимназия по туризъм в Добрич ще подготвят здравословни хапки и ще предоставят рецепти за здравословни ястия.

Заместник-кметът д-р Емилия Баева призова добричлии да се включат в инициативите. Тя отбеляза, че програмата е отворена за още събития при желание на спортните клубове в Добрич да се присъединят към кампанията.