Фланелка с №1 получи кметът Йорданов от световна футболна звезда

Кметът на Добрич Йордан Йорданов се срещна с изпълнителния директор на ФК Солярис (Москва) Николай Суржик и звездата на руския футбол от близкото минало Андрей Канчелскис, който е старши треньор на отбора.

Фланелка с №1 получи кметът Йорданов от световна футболна звезда

Те подариха на кмета на Добрич фланелка с №1 и му пожелаха винаги да бъде първи и успешно да ръководи града. Гостите от Русия получиха за спомен каталог с най-интересните забележителности в Добруджа.


Солярис (Москва) - вторият във втора дивизия на руското първенство бе на двуседмичен лагер във ваканционно селище Албена, където проведе подготовката си за мачовете от пролетния полусезон.

"Сърдечно благодаря за топлото посрещане и отличните условия в Албена, както за почивка, така и за подготовка на футболни отбори. Добруджа е прекрасен край и добро място за тренировки на футболни клубове през зимния и пролетен период", заяви Суржик. Кметът на Добрич покани руските спортисти, при следващо посещение, да ползват спортните бази на Добрич за своята подготовка.

Андрей Канчелскис е един от най-успешните футболисти на Русия. С екипа на червените дяволи единственият руснак, играл за Манчестър Юнайтед, има 123 мача и 28 отбелязани гола и е ставал шампион на Англия. На острова той е играл още за именити тимове като Евъртън, Глазгоу Рейнджърс, Манчестър Сити, Саутхамптън. Бил е в Динамо Киев, Шахтьор Донецк, Ал Хилал, Сатурн и Криля Советов, а през 1997 г. става най-скъпият руски футболист, след като Фиорентина брои за него 8,3 млн. евро. С националния екип на СССР има 3 гола в 17 срещи, а за Русия е реализирал 4 попадения в 36 мача.