"Хиполенд" дарява 1000 лева за талантливите деца на Добрич

Други фирми и организации също могат да подкрепят децата с изявени дарби.

"Хиполенд" дарява 1000 лева за талантливите деца на Добрич

На днешното си редовно заседание Общински съвет - Добрич прие Общинска програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби през 2016 г. Бе решено средствата, необходими за финансиране й да са в размер на 5 000 лева, които се осигуряват от бюджета на общината.



Ежегодно Министерски съвет приема Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни и общински училища. Закрилата на деца с изявени дарби е система от мерки за насърчаване на творческите заложби и потребности на децата и за финансовото им подпомагане и стимулиране чрез стипендии и специализирани образователни програми. Осъществява се от Министъра на културата, Министъра на образованието и науката, Министъра на земеделието и храните, Министъра на младежта и спорта и от кметовете на общини. Средствата за изпълнение на мерките за закрила на деца с изявени дарби се предоставят на съответните министерства и общините с постановление на Министерски съвет, като кметовете на общини подават мотивирано искане до съответния министър. Необходимо условие за това е приета с решение на Общински съвет Общинска програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби.

За подпомагане на талантливите деца на Добрич 1000 лева добавя веригата за детски играчки "Хиполенд", съобщи председателят на общинския съвет Иво Пенчев. Той призова и други фирми и организациии да подадат ръка на младите таланти на града ни.

След малко повече от месец "Хиполенд" отваря врати и в Добрич. Магазинът от веригата за детски и бебешки стоки и играчки ще се намира в новия търговски център на пресечката на булевардите "25 септември" и "Добруджа". Комплексът ще бъде официално открит на 5 май с концерт на Крисия.