Кметът Детелина Николова поздрави столетница

Кметът Детелина Николова поздрави столетница
Баба Фериде Юмер Етереф от село Златия, Добричко навърши днес 100 години. За вековния юбилей възрастната жена бе поздравена от Кмета Детелина Николова, която я дари с погача и вълнен елек.

Баба Фериде е родена на 18 май 1911 година в село Златия, което се намира на 15 километра от Добрич, в посока към Силистра. От 15 години за нея в Добрич се грижи една от дъщерите й. За себе си баба Фериде споделя, че цял живот се е занимавала със земеделие, отглеждала е тютюн и се е грижила за своето семейство.

 

 В селото и сред своите приятели и близки е известна с голямото си трудолюбие и чувство за хумор. Хората я познават като весела жена, която със своите шеги и вицове е спечелила много приятелства. Близките й разказват, че макар вече със затруднения в говора, баба Фериде продължава да се шегува и да забавлява околните. Славела се е и като добра домакиня, която много обичала да посреща гости и да ги гощава с лично приготвени вкусни гозби.

 

До миналата година, когато е била на 99, сама е плетяла терлици за своите внуци и правнуци. За своето дълголетие баба Фериде няма точна рецепта, обича да си похапва по малко от всичко. Нейната най–голяма радост и гордост са трите й деца, 6–мата внуци и 8 – те правнуци.  


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+