Роднини и приятели на обвинен в убийството на майка си протестираха пред полицията в Добрич

В писмо от вторник Тодор се сбогува с близките си и споделя, че планира самоубийство. Тошко е подложен на психически и физически тормоз, за да признае нещо, което не е направил, заяви Камелия - негова близка приятелка от години.

Роднини и приятели на обвинен в убийството на майка си протестираха пред полицията в Добрич

Роднини и приятели на Тодор Димитров, който е задържан за убийството на майка си Руска Димитрова, днес по обед се събраха на протест пред Първо РПУ - Добрич. Вчера той е бил неправомерно на разпит - без знанието на адвоката му и без разрешение да му се обади, заяви Камелия - близка на обвиняемия. Според нея след задържането Тодор е подложен на психически и физически тормоз, бит е, счупен му е зъб. Целта е да признае нещо, което не е извършил, смята Камелия.



Протестиращите показаха писмо от вторник, с което Тодор се сбогува с тях. В него 27-годишният мъж пише: "Лельо, не мога да докажа, че съм невинен. По-добре да сложа край на живота си. Обичам те! Прати на всички много поздрави от мен, Тошко. Искам да не плачете за мен. Животът ми беше пълен с много тъга, но имах и хубави дни с вас".


Баща му Пенко, който 8 месеца след изчезването открил трупа на жена си в канала на гаража до къщата и се обадил да съобщи за това в полицията, също участва в протеста. Той смята, че съпругата му се е самоубила, като и преди това на два пъти е правила опити да сложи край на живота си, поглъщайки хапчета. Пенко Димтров обясни, че Руска от 17 години е имала психично заболяване и той и Тодор са се грижили за нея.

Тодор Димитров не е тормозен или малтретиран, заяви Костадин Харитов - заместник-директор на ОД на МВР - Добрич. Във връзка с твърденията на задържания, че е бил бит се извършва проверка, разпоредена от окръжния прокурор, която още не е приключила, съобщи Харитов. Нямаме информация да е правил постъпки за самоубийство, коментира той.

Тодор Димитров е задържан в следствения арест с постоянна мярка. Делото срещу него е под контрола на Окръжна прокуратура.