Българо-китайският фуражен завод разширява базата си

Намерение за разширяване на базата си от над 20 дка със съседни парцели са изявили китайските инвеститори, които изграждат фуражен завод в Добрич.

Българо-китайският фуражен завод разширява базата си

Българо-китайското дружество България Тианшинонг Фийд Ко е инвеститор от клас „В”, затова има възможност да закупи терена без търг. Общата площ на парцелите е около 15 дка. Предложението за продажба ще бъде внесено на предстоящото заседание на ОбС, на 29-ти март.



Недостатъчната информация и публичност са основните причини да няма интерес към отдаваните от Община Добрич имоти. Това е констатирал кметският екип след провала на търга за наем на магазини през февруари, съобщи зам.-кметът Елка Димова. Другата причина е амортизираната база, която е била занемарена от години и общината не е влагала средства в ремонти и поддръжка по една или друга причина. Затова сегашният екип ще позволи на наемателите да правят подобрения за сметка на месечните си вноски.

На втори март общината публикува пълен списък с конкретни параметри на урегулираните поземлени имоти, които продава. В момента се подготвя такава таблица и за имотите, които ще отдава под наем. Чрез тях всеки кандидат може лесно да се ориентира къде се намира обектът, какви сгради и имоти са разположени в съседство и т.н.

Само за два дни, откакто е публикуван списъкът, са постъпили 5 инвестиционни предложения от малкия и среден бизнес за закупуване на терени за търговски цели.