СНИМКИ: Добричлийки - отлични шофьори, Николета Иванова спечели осмомартенското рали

10 дами участваха в традиционното за града ни състезание. С най-голям опит зад волана сред тях бе 87-годишната Станка Василева, която нито веднъж не бутна конусите и майсторски се справи с всички изпитания на трасето.

СНИМКИ: Добричлийки - отлични шофьори, Николета Иванова спечели осмомартенското рали


За 12-та поредна година на 8 март - Международния ден на жената в Добрич се проведе автомобилно състезание за дами. То бе организирано от Автомобилен спортен клуб "Добрич", със съдействието на Община град Добрич и Съюза на Българските Автомобилисти.


В ралито се включиха 10 дами, които показаха завидни шофьорски умения на стотиците зрители на площад "Демокрация".


Състезанието се проведе в 3 кръга. Преди всеки от тях бяха демонстрирани възможностите на новия модел Пежо 508 с най-новия Blue HDI двигател 1.6, 120 коня и с 6-степенна скоростна кутия. Всички желаещи могат да изпробват колата днес и утре в център Peugeot - Добрич, синята сграда на изхода на Добрич в посока Варна.


Състезанието спечели Николета Иванова - разбира се с автомобил марка "Форд". На второ място се класира Божанка Йорданова, а на трето - Мими Иванова.



Бяха връчени 2 награди за най-атрактивно шофиране - на Елена Димитрова със спортен Фиат и на 87-годишната Станка Василева.



Кметът на Добрич Йордан Йорданов не само раздаде награди, но и самият той получи грамота - за най-добър навигатор.

Десетте участнички в осмомартенското рали