Шампион с Манчестър Юнайтед идва в Албена, отборът му среща Черноморец (Балчик)

Звездата на Манчестър Юнайтед от началото на 90-те години Андрей Канчелскис е новият треньор на московския клуб Солярис, който избра да проведе своята подготовка от 17 до 31 март във ваканционно селище Албена.

Шампион с Манчестър Юнайтед идва в Албена, отборът му среща Черноморец (Балчик)

С екипа на червените дяволи единственият руснак, играл за Манчестър Юнайтед, има 123 мача и 28 отбелязани гола. На острова той е обличал екипа още на именити тимове като Евъртън, Глазгоу Рейнджърс, Манчестър Сити, Саутхамптън. Играл е и за Динамо Киев, Шахтьор Донецк, Ал Хилал, Сатурн и Криля Советов, а през 1997 г. става най-скъпият руски футболист, след като Фиорентина брои за него 8,3 млн. евро. С националния екип на СССР има 3 гола в 17-те си срещи, а за Русия е реализирал 4 попадения в 36-те си мача. През 2009 г. започва треньорската си кариера в Торпедо Зил. После е начело на УФА, Волга и Юрмала, а от скоро води московския Солярис, който е на второ място във втора дивизия на руското първенство.



В Албена руснаците ще изиграят три контроли. Канчелскис иска те да бъдат на 22, 27 и 30 март - с носителя на купата на България Черно море (Варна) и с водача в Североизточната В група Черноморец (Балчик).