Светльо Петров: Визията на новия кмет за развитието на Добруджа ме мотивира да се завърна

Още от тази есен една формация от школата на клуба ще участва елитна юношеска група.

Светльо Петров: Визията на новия кмет за развитието на Добруджа ме мотивира да се завърна

Мотивираха ме уверенията на новия кмет Йордан Йорданов, че ще имам възможността да реализирам идеите си - така Светослав Петров отговори на въпроса защо се завръща в Добруджа 6 месеца след като напусна поста изпълнителен директор в клуба, заради разминавания във вижданията си с тогавашната местна власт. Ще работим както се работи в цял свят - първо се създават условията за развитие, обясни бившият национал и шампион на България, Китай и Азербайджан.



Най-важното е базата, иначе само имитираме дейност, смята Светослав Петров.

Той благодари на правителството и най-вече на премиера Бойко Борисов за отпуснатите 200 000 лева за ремонт на стадион "Пионер" в Добрич. Ще изградим спортен комплекс, отговарящ на всички европейски изисквания, с един терен с естествена трева с нормални размери и по-малък с изкуствена за отбори от 7 и 9 деца, съблекални, поливна система, обясни изпълнителният директор на Добруджа.

Той съобщи, че още от следващия сезон една гарнитура от школата ще играе в елитната група на България. Изборът на състав ще стане до юни след анализ на работата в отделните формации. Най-добрите деца от Добрич заминават в Лудогорец и Черно море, именно за да играят в елитна група, затова е важно и Добруджа да има юношески отбор, който да играе с най-добрите в страната, обясни Светослав Петров.

Развитието на базата и школата няма да е за сметка на първия отбор. Ще направим всичко възможно мъжкият състав да се спаси, не сме развели бялото знаме, вижда се, че е точно обратното - прави се селекция, отборът се подсили с 10 нови футболисти, за да се бори за оставане в Б група и подготовката му е обезпечена, отбеляза изпълнителният директор на Добруджа.

Всички ангажименти, които кметът Йордан Йорданов е поел към клуба, се спазват безупречно, заяви Светослав Петров. За разлика от предишни години, когато до приемането на бюджета на общината имахме трудности през януари и февруари, този път всичко е наред и успяхме да направим подготовка и да привлечем 10 нови футболисти, допълни изпълнителният директор на Добруджа.