Седмица на родолюбието с първокласниците на ОУ "Христо Ботев"

Първокласници от "Б"-паралелка в ОУ"Христо Ботев", с класен ръководител Красимира Георгиева ще проведат редица от мероприятия в памет на делото на Апостола на свободата и националния празник 3-ти март

Седмица на родолюбието с първокласниците на ОУ "Христо Ботев"

Днес отбелязаха годишнина от обесването на Васил Левски с рецитиране на стихотворението "Обесването на Васил Левски" и мултимедийна презентация. На 19 февруари ще се включат в общоградското поклонение пред паметника на Апостола в града. От следващата седмица всеки ден по училищната радиоуредба ще звучат  техни съобщения за средновековни български владетели, за които са избрали да разкажат, за символите на държавата, ще изпълняват родолюбиви песни, най-добрите ще рецитират "Аз съм българче". Първокласникът Симеон споделя: "Аз избрах да пиша за цар Симеон, защото той е бил най-силният цар на България".



         

Учениците се включват с ентусиазъм в инициативата, за да покажат, че вече знаят и искат да бъдат достойни ботевци. За старанието си ще получат специално изработени грамоти от техния млад  и обичан начален учител.