Наближава ремонтът на пътя Добрич - Варна

Новопоявилите се опасни дупки по цялата републиканска мрежа в област Добрич ще бъдат аварийно ремонтирани със студени смеси. Изкърпването започва на 15-ти февруари с околовръстното шосе на Добрич, съобщи директорът на Областно пътно управление Георги Стратиев.

Наближава ремонтът на пътя Добрич - Варна

„Агенция „Пътна инфраструктура” е включила в списъка с пътни отсечки, с който ще кандидатства за финансиране по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., рехабилитация на участъци от път ІІ-29 Варна – Добрич - Кардам с обща дължина около 30 км. За участъците има готов проект. Индикативната стойност на рехабилитацията е 23 млн. лв. с ДДС.” - това пише министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова в отговор на питане на омбудсмана Мая Манолова относно стратегията на благоустройственото ведомство по отношение на пътищата в добричка област.



Обещанието за ремонт на въпросните 30 километра датира отпреди почти година – припомняме, че на 6 март м.г., в отчета за 100-те си дни управление тогавашният областен управител д-р Маргарита Новоселска съобщи за планираните дейности. С тази разлика, че планираните средства за рехабилитация на 30-те километра бяха 11,5 млн. лв. Две седмици по-късно по време на парламентарен контрол министър Павлова съобщи, че финансирането ще е от ОП „Региони в растеж”. Нещо повече – тя съобщи, че пътят Добрич – Варна е на трето място в списъка с инфраструктурни проекти по програмата. Очакваше се тръжните процедури да приключат в края на м.г., а през тази – да започнат строителните дейности. През декември 2015-та, на заседание на областната комисия по безопасност на движението, шефът на Пътно управление Георги Стратиев увери, че ремонтът на пътя Добрич – Варна от отсечката за село Любен Каравелово до кръговото кръстовище за село Крушари ще започне през 2016 година. Оказва се, че и към днешна дата информацията е актуална, ако не ни мине котка път – под „котка” разбирайте кандидат-изпълнители, които евентуално биха обжалвали тръжните процедури.

Министър Павлова уверява, че МРРБ и АПИ „полагат усилия да поддържат републиканските пътища на територията на област Добрич в добро експлоатационно състояние, съобразно разполагаемия финансов ресурс” и постъпленията от винетки.