Банда от Добрич и Каварна подгрява Queen и Адам Ламбърт в 3 държави

Легендарната група Queen и американската звезда Адам Ламбърт избраха българската инди рок група Jeremy? да подгрее дългоочаквания им концерт у нас на 23 юни, част от фестивала Арена Музика. Бандата ще излезе на една сцена с легендарните музиканти и в Полша и Румъния.

Банда от Добрич и Каварна подгрява Queen и Адам Ламбърт в 3 държави

Групата е създадена в Каварна от Ташо Колев - китара и Ерсин Мустафов - вокал и китара. Бандата вече твори в София и в нея има и музикант от град Добрич - Емилиян Бонев - бас и вокал. Първата банда на Емо е хитовата ученическа група Silence. Момчетата от Езикова са явление в музикалния живот на Добрич и емблематични за рока въобще в страната в зората на демокрацията. Група Silence е обявена за рок откритието на 1994 годината, само няколко месеца след създаването й. Следва издаване на албума Dusty Dreams, много продадени касети в цялата страна и национално турне през 1995 година, преминало с огромен успех през 16 големи градa на България. Кариерата на Емо продължава в една от най-известните родни групи PIF, а от там в Amoric в Ирландия. След завръщането му в България той се присъединява към "Jeremy?". Четвъртият член на "Jeremy?" е софиянецът Росен Ватев - на барабани.


Първия голям международен пробив групата постигна точно преди година. Песента й "Fake Fruits" влезе в музикална телевизия номер 1 в света MTV. Хитът на Jeremy? се завъртя по MTV Adria, покриваща територията на Сърбия, Харватия, Македония, Словения, Черна гора, Босна и Херцеговина.

През тази година Jeremy? ще излезе на една сцена с легендарната рок група Queen и една от най-големите съвременни музикални звезди Адам Ламбърт в София, Полша и Румъния.