Откриха Международното изложение Селското стопанство и всичко за него

От днес до 4 септември в Добрич за 18-ти път ще се проведе Международното специализирано изложение „Селското стопанство и всичко за него”, организирано от „Добрички панаир” АД. В столицата на златна Добруджа ще се представят над 200 фирми, сред които и 50 представителства на чужди компании. Директно със свой щанд в спортен комплекс Простор ще се представят фирми от Унгария, Полша, Словения, Словакия, Украйна и Франция.

На откриването присъстваха Светлана Боянова – Зам. Министър на земеделието и храните, Светослав Симеонов – Зам. изпълнителен директор на ДФ „Земеделие”, народните представители на област Добрич Ваня Донева, Светомир Михайлов и Валентин Николов, Зам. областният управител на област Добрич Тодор Георгиев, Кметът на Община гр.Добрич Детелина Николова, председателят на Общински съвет – Добрич Иван Мандев, Стилиян Митев – директор на Областна дирекция „Земеделие“ и др.


 

Директорът на „Добрички панаир” АД Звезделина Иванова заяви, че е щастлива, че всички участници в панаира са отново тук, въпреки кризата и нелоялната конкуренция. Тя определи изложението като място, където професионалистите показват своя труд и създават нови контакти и приятелства.

Зам. министър Светлана Боянова честити празника – откриването на изложението, на всички присъстващи. „Селското стопанство и всичко за него“ е един от най-авторитетните форуми в бранша, заяви тя. За българина хлябът е история, религия и нравственост. Така Детелина Николова – кмет на Добрич, започна своето обръщение към участниците и гостите на панаира. Тя ги приветства с топло добруджанско Добре дошли.

 

Зам. Министърът на земеделието Светлана Боянова и кметът Детелина Николова прерязаха лентата на панаира, с което той официално бе открит. В рамките на изложението е подготвена богата съпътстваща програма: кръгла маса, дискусии, демонстрации на земеделска техника, тест драйв и томбола за всички посетители на изложението.