Лидл ще строи магазин в Балчик

Лидл България ЕООД енд КО.КД възнамерява да инвестира в изграждането на супермаркет ЛИДЛ в град Балчик, като за целта е подал нужните документи към община Балчик и РИОСВ-Варна

Лидл ще строи магазин в Балчик

Според уведомлението, немската компания планира да построи търговска сграда от 2450 кв.м. и 119 паркоместа, включени в комплекса. В обекта ще се предлагат хранителни и нехранителни стоки на дребно, като ще отговарят по модел на всички действащи в момента магазини от веригата. 


Имотът ще се намира по ул. Дунав и няма да пречи на защитените зони в местността. 

Лидл е една от най-големите вериги магазини за хранителни стоки в Европа. Повече от 150 000 служители в над 9 000 магазина в повече от 20 страни в Европа се грижат ежедневно за това до клиентите да достигат пресни продукти с най-високо качество на най-добра цена. Лидл има в Австрия, Белгия, Великобритания, Германия, Гърция, Дания, Ирландия, Испания, Италия, Люксембург, Малта, Полша, Португалия, Словакия, Словения, Унгария, Финландия, Франция, Хърватска, Холандия, Чехия, Швейцария, Швеция  и в България.

Веригата залага на подбран асортимент, собствени продукти и на утвърдени търговски марки. Магазинът предлага пресни плодове и зеленчуци, прясно изпечени хлебни изделия.