Откриха 22-то издание на Борса за семена и посадъчен материал в Добрич

С празнична програма и специални гости днес бе открита 22-та Борса за семена и посадъчен материал в Добрич. Тя е позиционирана в спортен комплекс „Простор”. През следващите пет дни ( до 6 февруари) земеделските производители ще имат възможност да избират измежду стотици продукти, подходящи за предстоящата сеитбена кампания 2016.

Откриха 22-то издание на Борса за семена и посадъчен материал в Добрич

За поредна година множество фирми ще предлагат най-добрите посадъчни материали, торове и специализирана литература, а земеделските стопани могат да направят отличен избор за своя бизнес. За втора година на форума ще бъдат предложени разсад и семена за етерично-маслени култури (маточина, лавандула, бял равнец). Новите фирми, които ще участват на панаира през тази година, се занимават с органичен тор, лавандула, овощни насаждения.



Петнадесет фирми са поискали да участват като изложат своите селскостопански машини, но ремонта на външните части на комплекса ги е отказало от присъствие. 

Събитието бе уважено от кмета на град Добрич Йордан Йорданов, зам. областния управител Ивайло Манушев, зам.-кмета Росица Иванова, Зорница Михайлова- общински съветник, Ивайло Йорданов – директор на областна дирекция ДФ”Земеделие”, Георги Василев – организационен секретар на Асоцияция „Български Пипер” и участник в изложението.

Изпълнителният директор на панаира Звезделина Иванова поздрави всички изложители и пожела успех на кампанията. „Надявам се, че през идните пет дни, благодарение на вас и труда, вложен от стотици хора, ще се докоснем до голямата наука и новите технологии, ще направим равносметка на постигнатото”, каза тя.  

„Добруджа винаги е била сърцето на зърнопроизводството, житницата на България и наша кауза е да стимулираме местните производители. Нека направим този панаир още по-популярен, за да се привличат все повече изложители.  Пожелавам успех на всички участници и организатори”, каза кмета Йордан Йорданов.