Хю Грант заменя чичо Чарли?

„Уорнър брос“ и CBS преговарят с актьора Хю Грант, популярен най-вече с игрите си в романтични комедии, за роля в „Двама мъже и половина“, твърди анонимен източник от продукцията.

Хю Грант заменя чичо Чарли?
Британецът Хю Грант е в Лос Анджелис и преговаря за роля в най-гледания телевизионен сериал в САЩ - „Двама мъже и половина". Очакванията са той да замени уволнения от продукцията Чарли Шийн, но все още не е ясно дали ще бъде в ролята на придобилия култов статут „чичо Чарли" или ще се появи нов герой, а Чарли ще бъде веднъж завинаги заличен.

Информацията е на източник от „Уорнър брос", предпочел да запази анонимност. Според него продуцентската къща и телевизия CBS, излъчваща сериала, пазят мълчание, тъй като не е ясно какъв ще е резултатът от преговорите с актьора.

Вероятно обаче вече са обсъждани суми за хонорара на Грант. Според тях 50-годишният британец ще прибира по около милион долара на епизод - това е почти двойно по-малко от последните заплати на Чарли Шийн в размер на 1,8млн. на серия.

Шийн бе уволнен от сериала заради своите чести проблеми с властите, алкохола и наркотиците. След като на няколко пъти бе арестуван, веднъж и за нападение с нож над съпругата си, участва в групова оргия в хотел, натроши стаята си там и лежа в алкохолна клиника, Шийн преля чашата на доверието, след като бе откаран в болница след 36-часов запой с водка, кокаин и порноактриси.

След уволнението си актьорът заплаши да иска обезщетение от продуцентите - 100 милиона долара. Чък Лори, който е създател на сериала, обаче не поддаде и не прие Шийн обратно, като от няколко седмици усилено търси нов главен актьор за „Двама мъже и половина". Сред вариантите попадаше например Робърт Дауни-Джуниър, както и алтернативата основният персонаж в сериала вече да не е чичо Чарли, а смотаният му брат Алън.

Ако се съди обаче по преценката на Лори, той си пада по „лоши момчета" за главните роли в своите продукции. За Чарли Шийн вече всички знаем, Робърт Дауни прекара няколко месеца принудително за лечение на наркомания, а Хю Грант си пада любовчия - преди няколко години годежът му с Лиз Хърли се провали, защото актьорът от „дамските" комедии бе заловен от папараци да се отдава на орални ласка от страна на проститутка в колата си.

За разлика от Чарли Шийн, чието похотливо поведение търпи непрекъсната „градация" и сякаш кулминацията му винаги предстои, тогава Грант, известен с „Четири сватби и едно погребение“, „Наистина любов“ и „Текст и музика“, си взе поука и сега изглежда дори прекалено морален.