Добруджа започва похода към купата с мач в Русе

Жълто-зелените ще изиграят първия си мач за годината в събота. Отборът от Добрич няма да може да разчита на основния си реализатор Джошкун Якубов, който е контузен, но целта пред тима е задължителна победа и класиране за следващия кръг.

Добруджа започва похода към купата с мач в Русе

През тази седмица ще се играят 1/8-финалите за Купата на България по хандбал при мъжете. Двукратният носител на трофея Добруджа ще гостува на ХК Мартен (град Мартен), който се състезава в Б група и затова има домакинско предимство срещу елитния си съперник. Мачът е в събота, 23 януари, от 14.00 часа, в зала "Ялта" в Русе.



Поради навехнат глезен срещата ще пропусне Джошкун Якубов. Очакванията са до седмица или две най-добрият хандбалист на тима да бъде готов за игра.

Други кардрови проблеми пред треньорския тандем Георги Андреев - Светослав Божков няма. Те ще могат да разчитат на едно ново попълнения за пролетните битки - завърналия се дългогодишенен капитан на Добруджа Илиян Илиев, който е картотекиран и ще влезе в игра още срещу Мартен. Няма напуснали състезатели на полусезона - всички хандбалисти от есенния състав, постигнал 6 победи от 8 мача в мъжката А група, остават.

При успех в събота Добруджа ще се класира за 1/4-финалите за купата, където ще срещне победителя от мача в Габрово между столичния Левски и местния Чардафон, воден от бившия добруджанец Христо Йорданов.