Паркът - най-големият проект на Община град Добрич

Градът ни може да се гордее с един от най-големите и красиви паркове. Той вече разполага със скейт зона, трасе за екстремно колоездене, много нови спортни игрища, цветен фонтан и още много атракции, които го превръщат в любимо място за разходка и развлечение.

Паркът - най-големият проект на Община град Добрич



Кметът Йордан Йорданов и ангажираните с проекта служители на общината представиха днес на заключителна пресконференция дейностите по "Обновена и модернизирана градска среда чрез реконструкция на градски парк "Св. Георги", финансиран по Оперативна програма Регионално развитие 2007-2013. Проектът е най-големият за Община град Добрич. Той е на стойност 10 152 890 лева. Реконструкцията на градския парк протече на два етапа, като началото бе дадено през май 2013 година.


През втория етап, осъществен през миналата година, бе ремонтирана улица "Ген. Колев", бяха изградени градина "Романтика", арт площад, в комплекс "Простор" - игрище за плажен волейбол и футбол, 4 корта за тенис, 2 многофункционални игрища с акрилна настилка, бяха поставени фитнес уреди и тенис маси на открито. От района на стадион "Дружба" пък любителите на адреналина могат да се пуснат по Гарвана - трасето за екстремно колоездене, което разполага с изкуствени препятствия.


В рамките на този проект, по инициатива на кмета Йордан Йорданов, бяха реновирани и 4 междублокови пространства, като в тях бяха възстановени спортни и детски площадки.


3 от тях се намират в ЖК Дружба 3, а една - по ул. Самарско знаме.

Гарвана - пистата за планинско колоездене в парка