НАП продава земеделска земя и къщи в Добруджа

Земеделска земя, къщи с дворове, апартамент и други недвижими имоти в Добрич и близките села обяви на търг Националната агенция за приходите. Имотите са отнети от съда в полза на държавата, тъй като са придобити незаконно.

НАП продава земеделска земя и къщи в Добруджа

Нива с площ от 19.9 дка в землището на с. Паскалево е обявена за продан с начална тръжна цена от 31 хиляди лева. На същия търг данъчните са обявили за продан и дворно място с площ 5950 кв.м. и построената в него къща в с. Александър Стамболийски. За 17 700 лева се продава  дворно място и къща в с. Стефан Караджа. В търга са включени още апартамент с  площ от 65.62 кв.м, гараж и други недвижими имоти в Добрич и региона. Търгът е обявен за 26 януари и може да бъде намерен на електронната страница на НАП под № 3. Оглед на имотите кандидат-купувачите могат да извършат от  18 до 22 януари.


През 2015 година инспекторите по приходите от отдел „Държавни вземания” проведоха 48 тайни търга, на които бяха продадени движимо и недвижимо имущество, отнето в полза на държавата от съдебната власт и Агенция митници. След проведените търгове в хазната са постъпили 661 хиляди лева, като 304 хиляди са от продажба на недвижими имоти. Близо 13 хиляди лева са постъпленията от продажба на изделия от злато и сребро.