Специалисти решават дали ще има втори кабинет за неотложна медицинска помощ в Добрич

Областният съвет по здравеопазване дискутира преместването на кабинета за неотложна медицинска помощ на територията на МБАЛ – Добрич.

Специалисти решават дали ще има втори кабинет за неотложна медицинска помощ в Добрич

Отношение взе д-р Огнян Господинов, директор на ЦСМП – гр. Добрич, както и директорът на МБАЛ  Добрич – д-р Трифон Йорданов. Кабинета е създаден по идея на общопрактикуващите лекари, намира в сградата на ДКЦ I и дава 24-часова медицинска помощ на гражданите. 



Спешният кабинет е претоварен и трудно обслужва нуждаещите се. Д-р Господинов информира, че се приемат главно пациенти от населените места извън гр. Добрич, както и неосигурени здравни лица. 

Обсъдиха се различни идеи и се прие решение в ДКЦ I да остане кабинета за неотложна медицинска помощ, но да се търсят варианти за откриване на втори такъв, но в МБАЛ – Добрич. Предстои среща между д-р Трифон Иванов, Галя Василева и Ст. Щерев – Председател на общопрактикуващите лекари в област Добрич. 

Откриването на втори кабинет за неотложна медицинска помощ (денонощен) ще осигури адекватно лечение на спешните случаи, като същевременно потока на пациенти към Спешният кабинет в болницата, ще намалее. В това време ще се търсят специалисти, общопрактикуващи лекари от другите населени места, които да подпомогнат дейността.