Светлин Трендафилов представя изложба живопис "Сбъднати хоризонти" в Балчик

Изложбата живопис "Сбъднати хоризонти" на талантливият художник Светлин Трендафилов, ще гостува на Художествена галерия Балчик на 15 декември в 17:00 ч.

Светлин Трендафилов представя изложба живопис "Сбъднати хоризонти" в Балчик

За него това е четвъртата самостоятелна изложба. Пред балчишка публика, той ще представи свои картини в жанра на пейзажа, натюрморта и абстракцията, изпълнени в техника на акварела и маслените бои, рисувани през последната година. 



През месец септември, участва в изложбата "Морски диалог" на Сдружението на варненските художници в балчишката галерия, когато получава покана за самостоятелна презентация на картинното си творчество.

"Сбъднати хоризонти" ще включва повече от 20 платна, рисувани с много емоция, любов и артистцизъм. Балчишката публика ще има уникалният шанс да види чисто новите творби на автора, събрани на едно място за следващия месец. 

Авторът черпи вдъхновение от всичко заобикалящо - природа, хора, архитектура, музика... 


Светлин е само на 23 години, от Каварна. Завършва специалност Дизайнер на архитектурна среда във ВСУ"Черноризец Храбър" - Варна само преди броени дни. Рисува откакто се помни и това далеч не е единственият му талант. Той е автор на 3 поетични книги, а последната му стихосбирка "Между вчера и днес" ще бъде отпечатана през 2016 г. Обожава качествената музика, като сам свири и пее. Свири на първо издание на "Тюленово арт фест", Арт фест "Балканика" - Каварна, както и на свободен арт фестивал "Бъди промяната" на Солидарен център Варна.